У січні заборгованість з виплати зарплатні у Вінницькій області зменшилась на 10% .

Про це повідомила заступник голови Вінницької ОДА Любов Спірідонова, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

«На Вінниччині  покращилась робота із виплати заборгованості по заробітній платі. Якщо станом  на 1 січня 2013 року сума боргу на підприємствах усіх форм власності області складала 13, 9 млн.  гривень, то на 1 лютого 2013 року вона становить 12, 6млн. гривень. На даний час повністю погашена заборгованість по заробітній платі на державному підприємстві «Вінницька картографічна фабрика», сказала Л. Спірідонова

Відео дня

За її словами, у структурі боргу із зарплатні  5 млн. гривень – це частка економічно активних підприємств, що дозволяє сподіватись на високу гарантію ліквідації боргу.

Невизначеною залишається ситуація із ліквідацією 2 млн. гривень  зарплатних боргів у санаторії «Хмільник», підпорядкованому  Міноборони України, а також на 11 підприємствах-банкрутах, серед яких і спиртові заводи. Останні не виплатили своїм працівникам зарплатню в розмірі 2 млн. гривень.

Відповідно до чинного законодавства, заборгованість на підприємствах – банкрутах анулюється. Заручниками у цій ситуації залишаються люди, які не отримали того, що заробили. Тому є сподівання, що центральні органи влади приймуть об‘єктивне рішення для вирішення даної ситуації, - каже посадовець.

Стосовно підприємств-банкрутів спиртової галузі, то заступник голови обласної державної адміністрації відмітила, якщо по інших підприємствах-банкрутах працюють арбітражні керуючі, шукаються шляхи продажу майна, активів задля погашення заборгованості, то по спиртових заводах - банкрутах Кабінет Міністрів України прийняв окреме рішення, що абсолютно унеможливлює вирішення питання цим шляхом.