Обріз гладкоствольної мисливської рушниці та гранату «Ф-1» вилучили працівники міліції у жителя міста Тульчин.

Про це повідомляє СЗГ УМВС у вінницькій області.

Працівники Тульчинського райвідділу міліції в ході проведення оперативно-профілактичних заходів в одній із кімнат житлового будинку, який належить 52-річному непрацюючому місцевому жителю, виявили та вилучили обріз гладкоствольної мисливської рушниці 1957 року випуску калібру 16 мм та гранату «Ф-1» без запалу.

Відео дня

Чоловік довгий час захоплюється зброєю та полюванням. Має зареєстровану мисливську рушницю та відповідні на неї документи. Що стосується виявленого міліціонерами обрізу та гранати, чоловік пояснив, що знайшов їх у старому будинку своїх батьків під час проведення будівельних робіт. Про знахідку він вирішив не повідомляти в міліції, залишив її собі.

Вилучена зброя направлена на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС для встановлення її походження.

В діях чоловіка вбачаються ознаки правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.