Прокуратурою м. Вінниці відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання та отримання хабара міліціонерами та представником одного із контролюючих органів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

За безперешкодне здійснення роздрібної торгівлі фруктами вінничанином до кінця січня цього року два дільничні інспектори міліції міського відділу УМВС України у Вінницькій області та працівник одного із контролюючих органів м. Вінниці вимагали у нього та отримали хабар у розмірі 1200 грн.

Відео дня

Двоє із правопорушників затримані на місці події в порядку ст. 208 КПК України та поміщені в ізолятор тимчасового утримання. На даний час вживаються усі можливі заходи для встановлення місця перебування третього підозрюваного.

У кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара групою осіб) КК України, проводяться допити свідків, призначено судово-криміналістичні експертизи, виконуються інші слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження всіх обставин злочину.

Санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.