В суботу, 2 лютого, о 12 годині у Вінниці презентують переклад книги нобелівського лауреата Елінор Остром «Управління загальним». Захід  відбудеться у вінницькому готелі «Поділля».

Презентувати власний переклад буде відомий адвокат та правозахисник Тетяна Монтян. Громадська організація «Голос народу – до демократії через право», на чиє прохання і приїздить пані Тетяна, запрошує журналістів, підприємців, політиків, громадських діячів, щоб дізнатись про концепцію управління державою «знизу».


За  словами Монтян, ідеї, викладені в книзі Остром, підкріплені практичними дослідженнями, і їх можна втілювати  на практиці в Україні. Наприклад,  загальним колективним майном є багатоквартирні будинки. У тому числі - ліфти, сходи, перекриття, зовнішні та несучі стіни, технічні приміщення, а також прибудинкові території.

Відео дня

Майно територіальних громад   колективно належить усім членам громади. Тобто, кожному належить приблизно одна чотирьохтисячна частка кожного громадського парку, скверу, будівель і споруд в комунальній власності міста. Кожному українцю належать в рівних частках все державне майно і бюджет країни.

- У нас величезні кластери населення повністю відсторонені від прийняття рішень, щодо свого ж майна, - констатує Монтян.